• darkblurbg
    Cocktailsaus

Tafelbereiding: Bereiden van steak tartare

Tijdsduur: 15 minuten

Benodigdheden: 

  • Vlees (bavette)
  • Ansjovis
  • Sjalot (fijn gesnipperd)
  • Kappertjes
  • Augurk (brunoise)
  • Peterselie (fijngehakt)
  • Eidooier
  • Ketchup
  • Mosterd
  • Worcestershire sauce
  • Tabasco
  • Mayonaise

Moeilijkheidsgraad: medium

Categorie: Bereiding

Tags: Voorgerecht, hoofdgerecht, vlees, koud

Begin met de ansjovis. Deze wordt door middel van 2 vorken heel fijn “geschraapt”. 

Zorg dat het heel fijn is (soort pasta) zodat je later niet op een stukje ansjovis kauwt.

Voeg de overige droge ingrediënten (sjalot, kappertjes, augurk) 1 voor 1 toe en prak deze om de smaken goed vrij te laten komen.
Voeg vervolgens 1 voor 1 de natte ingrediënten (eidooier, ketchup, mosterd, worcestershire sauce, tabasco, mayonaise) toe en roer het geheel tot een homogene saus.

Voeg niet direct teveel toe. Dit kan je later nog toevoegen

Snij het vlees in zeer fijne stukjes of draai het door de grove plaat van de gehaktmolen.
Voeg het vlees toe en prak dit samen met de saus zodat de sappen van het vlees door de hele saus gaat zitten en het geheel volledig gemengt is.

Proef of de steak tartare op smaak is en pas eventueel aan waar nodig.

NB: Je kan alleen nog natte ingrediënten toevoegen, de droge ingrediënten vermengen niet goed meer

Eindresultaat 

Variatie tips

✔ tip 1

✔ tip 2

✔ tip 3 

✔ tip 4 

✔ tip 5