• darkblurbg
    Cocktailsaus

Tafelbereiding: Crêpes suzette

Tijdsduur: 15 minuten

Benodigdheden: 

  • Boter
  • Suiker
  • Jus d'orange
  • Sinaasappel (voor zeste)
  • Citroen
  • Grand Marnier
  • Cognac

Moeilijkheidsgraad: medium

Categorie: desserts

Tags: Nagerechten, saus, warm

Doe een klontje boter in de hete pan
Doe suiker in de pan en laat karamelliseren
Voeg de jus d'orange

Goed roeren om suikerklonten tegen te gaan

Voeg citroensap toe

Let op dat er geen pitjes in de saus blijven zitten

Voeg Grand Marnier toe
Laat het geheel indampen tot een stroperige saus

Doe de flensjes in de pan erbij

Zorg dat de saus overal op en in de flensjes komen

Voeg zestes van sinaasappel toe

Zet de pan op hoog vuur, laat de rand van de pan heet worden en schenk cognac in de pan.

Kijk goed uit met kleding en andere brandbare materialen in de buurt

De vlam zal in de pan slaan, dit is goed. 

Houd de pan in beweging en laat het vuur rustig doven
(dan is de alcohol verdampt)

Eindresultaat 

Variatie tips

✔ tip 1

✔ tip 2

✔ tip 3 

✔ tip 4 

✔ tip 5