Tafelbereiding: Crêpes suzette
Tijdsduur: 15 minuten
Benodigdheden:
- Boter
- Suiker
- Jus d'orange
- Sinaasappel (voor zeste)
- Citroen
- Grand Marnier
- Cognac
Moeilijkheidsgraad: medium
Categorie: desserts
Tags: Nagerechten, saus, warm
Doe suiker in de pan en laat karamelliseren
Goed roeren om suikerklonten tegen te gaan
Let op dat er geen pitjes in de saus blijven zitten
Doe de flensjes in de pan erbij
Zorg dat de saus overal op en in de flensjes komen
Voeg zestes van sinaasappel toe
Zet de pan op hoog vuur, laat de rand van de pan heet worden en schenk cognac in de pan.
Kijk goed uit met kleding en andere brandbare materialen in de buurt
De vlam zal in de pan slaan, dit is goed.
Houd de pan in beweging en laat het vuur rustig doven
(dan is de alcohol verdampt)