• darkblurbg
    Couperen van kip

Tafelbereiding: Couperen van kip

Tijdsduur: 15 minuten

Benodigdheden: 

  • Kip
  • Bruine snijplank
  • Trancheermes
  • Serveerbestek

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Categorie: gevogelte

Tags: gevogelte, hoofdgerecht, warm

Steek de vork in het kopgedeelte en het trancheermes in het achterste deel en hou de kip zo dat het vocht eruit loopt

Aandachtspunten 

Leg de kip met het kopgedeelte naar je toe op de snijplank

Aandachtspunten

Verwijder de poten door deze iets van de kip “af te trekken” en snij de poot voorzichtig los. Als het vel los is trek je de poot zo uit de kom

Aandachtspunten 

Snij de filets inclusief vleugel van het borstbeen door met het mes langs het borstbeen en karkas te snijden

Aandachtspunten 

Verwijder de vleugels van de filets

Aandachtspunten

Schraap de rest van het vlees van het karkas en gebruik dit (met wat braadvocht) als “bedje” voor de rest

Aandachtspunten

Lepel de haasjes van de kip uit de onderkant van het karkas

Aandachtspunten

Trancheer de filets (met vel)

Serveer het "schraapvlees" met de filet en een haasje en serveer het pootje en vleugeltje als naservies en / of side dish

Aandachtspunten

Eindresultaat 

Variatie tips

✔ tip 1

✔ tip 2

✔ tip 3 

✔ tip 4 

✔ tip 5