• darkblurbg
    Trancheren van entrecote

Tafelbereiding: trancheren van entrecote

Tijdsduur: 10 minuten

Benodigdheden: 

  • Entrecote
  • Bruine snijplank
  • Trancheermes
  • Flambeer rechaud
  • Pan
  • Peper

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Categorie: hoofdgerecht

Tags: Hoofdgerecht, vlees, warm

Zet de flambeerpan op hoog vuur
De gebakken entrecote krijg je uit de keuken.
Leg de gebakken entrecote op de snijplank.

Goed roeren om suikerklonten tegen te gaan

Snij de vetrand van de entrecote en leg de entrecote terug op de serveerschaal om te laten rusten
Snij de vetrand in blokjes
Doe de vetblokjes in de flambeerpan, peper deze en bak het vet

Trancheer ondertussen de entrecote

Snij het vlees altijd op de draad, niet met de draad mee. Dit zorgt voor heerlijk mals vlees

Eindresultaat 

Variatie tips

✔ tip 1

✔ tip 2

✔ tip 3 

✔ tip 4 

✔ tip 5